Van Gogh Trio – ‘de wondere wereld van: Kodály, Chopin en Menselssohn’

Van Gogh Trio - 'de wondere wereld van: Kodály, Chopin en Menselssohn'

Wanneer

06/08/2021    
20:15 - 21:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD

Het concert is – volgens de Corona maatregelen – uitverkocht

Zomeravondconcert

‘De wondere wereld van muziek: Kodály – Chopin – Mendelssohn’

Van Gogh Trio

Enzo Kok – viool

Charlotte Brussee – cello

Maxim Heijmerink – piano

Jong aanstormend talent, onlangs te zien en te horen bij Podium Witteman, met een prachtig afwisselend programma dat alle facetten van het pianotrio én haar individuele instrumenten belicht. Tijdens het concert wordt het programma toegelicht en wordt het publiek meegenomen in de wondere wereld van de muziek en de verhalen erachter.

Zoltan Kodály (1882-1966) – duo for violin and cello, op. 7 (first movement)

Frederic Chopin (1810-1849) – nocturne nr 13 in c minor, op. 48 no. 1

Felix Mendelssohn (1809-1847) – pianotrio no. 1 in d minor, op. 49

Zoltán Kodály’s Duo voor viool en cello ontstond in de zomer van 1914 in Boedapest. Kodály speelt de karakteristieken van beide instrumenten tegen elkaar uit en verbindt de virtuoze glans van de viool met de intensiteit en de melancholie eigen aan de cello. niet verloochent.

De romantische en dromerige sfeer die de nacht oproept is de muzikale inspiratie van de nocturne. De Chopin nocturnes worden beschouwd als de mooiste geschreven korte werken voor piano solo.

Mendelssohn componeerde zijn Pianotrio 1 in d mineur opus 49 in 1839. Dit werk is één van zijn meest populaire werken voor kamermuziek. Een werk vol lyriek. De piano vervult de hoofdrol.
Mendelssohn componeerde dit pianotrio voor viool, cello en piano in 1839.

Enzo Kok (2002) kreeg zijn eerste vioolles toen hij 6 jaar oud was bij Ingrid Holleman. Op 14-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de Sweelinck Academie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde daar drie jaar bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson. Enzo studeert momenteel bij Ilya Grubert en Eliot Lawson in het tweede jaar van zijn bachelorstudie. Hij verscheen meerdere malen op de nationale televisie en speelde in grote shows zoals met André Rieu in Maastricht en het openingsconcert van het CHIO Aken. Enzo was finalist van het Davina van Wely Vioolconcours in 2018 en ontving in 2019 de 1e prijs tijdens de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Hij volgde masterclasses bij onder meer Simone Lamsma, Vera Beths en Jan Repko. Enzo bespeelt een viool die in 1707 werd gebouwd door Guiseppe Testore, hem genereus in bruikleen gegeven door het Conservatorium van Amsterdam.

Charlotte Brussee (1999) begon haar cellolessen op zevenjarige leeftijd. In 2014 werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam en was ze eerste cellist in het strijkersensemble ‘Fancy Fiddlers’ van Coosje Wijzenbeek voor uitzonderlijk begaafde jonge strijkers. Aan dit conservatorium volgde ze les bij onder meer Monique Bartels en Maarten Mostert, en momenteel bij Michael Stirling in het derde jaar van haar bachelorstudie. Charlotte was prijswinnaar van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours, het Britten Celloconcours en het Prinses Christina Concours. Naast een actieve en gepassioneerde kamermusicus is ze solocelliste van het Ricciotti Ensemble. Tot haar grote vreugde mag Charlotte spelen met een prachtige anonieme Engelse cello uit 1830, en een Grütter-strijkstok uit 2003, die haar zeer royaal in bruikleen is gegeven door de Stichting Muziekinstrumenten Nederland.

Maxim Heijmerink (2000) was elf jaar toen hij met pianolessen begon. Na een jaar bereikte hij de finale van het Jeugdtalentenconcours van het Concertgebouw in Amsterdam. 2015 is het jaar waarin hij werd aangenomen door de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, het conservatorium waar hij nu zijn bacheloropleiding volgt. Maxim speelde meerdere malen in het Concertgebouw en vele andere concertzalen in Nederland. Hij speelde ook op de nationale televisie en radio. Maxim won twee keer de eerste prijs in het Prinses Christina Concours en won andere nationale prijzen. Met het Rotterdams Jeugdorkest speelde hij Beethovens Pianoconcert nr. 1. In Ahoy, Rotterdam speelde het RYO-orkest Maxims compositie voor 25.000 mensen. Maxim zelf speelde in het buitenland in de VS, Canada, Zwitserland en Duitsland. Dit jaar won hij ook de Classic Young Masters award in Rotterdam. Maxim volgde masterclasses bij Nikolai Demidenko, Dmitry Bashkirov, Emanuel Krasovsky, Igor Roma, Jacques Rouvier en Boris Berman.

Entree € 20

Kaartverkoop: reserveren via info@appassionata-leeuwarden.nl 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.