Ton Koopman dirigeert het Luthers Bach Ensemble — geannuleerd zie ook 27.10.2022

Ton Koopman dirigeert het Luthers Bach Ensemble -- geannuleerd zie ook 27.10.2022

Wanneer

01/03/2022    
20:15 - 22:00

Waar

Grote of Jacobijner Kerk
Bredeplaats 4, Leeuwarden, 8911 EP

Helaas heeft het LBE vanwege de nog steeds geldende Corona maatregelen, en de daarbij behorende financiële consequenties, het concert moeten annuleren.

Uiteraard komt het LBE dit jaar op een andere datum in Leeuwarden: 27 oktober 2022! Met de beste koordirigent van Nederland: Peter Dijkstra wordt het oratorium ‘Saul’ uitgevoerd. Meer informatie vindt u in de agenda.

Ton Koopman dirigeert het Luthers Bach Ensemble

Ton Koopman legt wederom de focus op Johann Sebastian Bach: zijn specialisme.

Met in dit programma als hoogtepunt Bachs ‘Lutherse Mis in G’ en de cantate ‘Wir müssen durch viel Trübsal’. Bijzonder ook omdat voor met name de Sinfonia van deze cantate een schitterend groot continuo barokorgel zal klinken.

Qua speelstijl zijn we van maestro Koopman dan ook niet anders gewend dan de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Stelt u zich eens voor hoe heerlijk alles klinkt in de Grote of Jacobijner Kerk! Met een viertal gerenommeerde solisten, het kleinkoor en de vaste barok-musici van het Luthers Bach Ensemble belooft Ton er een geweldig barok-feestje van te maken.

Programma

J.S. Bach – Lutherse Mis in G BWV236

J.S. Bach – Ouverture nr. 2 BWV1067

J.S. Bach – cantate ‘Wir müssen durch viel Trübsal‘ BWV146

Uitvoerenden

Luthers Bach Ensemble (ripiënisten, solisten & barokorkest) o.l.v. Ton Koopman

Sara Jäggi (sopraan)

Gerben van der Werf (altus)

Benedict Hymas (tenor)

Drew Santini (bas)

Tymen Jan Bronda (continuo-orgel)

 

Luthers Bach Ensemble

Het LBE is in 2006 door artistiek leider Tymen Jan Bronda opgericht vanuit de wens meer Bach ten gehore te brengen op basis van een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Al snel werd het repertoire uitgebreid met werken van Monteverdi tot Mozart.

Het LBE kleinkoor bestaat uit een vaste groep van een vijftiental (semi) professionele zangers die per jaar zo’n 20 concerten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Sinds de oprichting beschikt het LBE over eigen barokorkest, geformeerd rond een kern van getalenteerde professionele musici. Dirigenten van naam als Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra hebben in de afgelopen jaren hun medewerking verleend.

Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bijvoorbeeld door (semi-)scenische uitvoeringen. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven.

Organisatie Luthers Bach Ensemble & Stichting Appassionata

Kaartverkoop: https://harmonie.nl/agenda/luthers-bach-ensemble/50745
Entree € 30
Jongeren t/m 29 jaar € 12,50
Vrienden LBE – entree € 27 – uitsluitend http://www.luthersbachensemble.nl