Ottavio Dantone (Italië) – orgelrecital

Ottavio Dantone (Italië)  - orgelrecital

Wanneer

14/01/2024    
15:00 - 16:15

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD

Ottavio Dantone (Italië)  – orgelrecital

Ottavio Dantone geeft een recital op het Strümphler orgel uit 1786 in de Doopsgezinde Kerk.

Dantone is een zeer begaafd organist/klavecinist. Hij is tevens dirigent van het Accademia Bizantina Orchestra (Italië). Hij heeft een zeer afwisselend programma gekozen. Een unieke kans het recital van deze Italiaanse organist in Leeuwarden te kunnen bijwonen.

Programma

J.S. Bach – Fuga super Magnificat BWV  733  &  ‘Nun Komm der Heiden Heiland’  BWV 659

Johann Krieger – Toccata in d

Joh. Casp. Ferd. Fischer – Praeludium Sextum: Introduzione, Fuga prima, Fuga seconda, Fuga tertia, Fugo quarta, Fuga quinta, Fuga sexia, Finale

G. Boehm – Praeludium, Fuge und Postludium in g  &  ‘Vater unser im Himmelreich’

J.Pachelbel – Toccata in C  &  Ciaccona in f

J.S. Bach – ‘O Mensch, bewein‘ dein‘ Sünde gross’ BWV 622  &  Praeludium et Fuga “ S. Anna”  in Es dur   BWV  552

Ottavio Dantone

Na zijn afstuderen aan het G. Verdi Conservatorium in Milaan in orgel en klavecimbel, begon hij zijn concertcarrière op zeer jonge leeftijd en trok al snel de aandacht van critici als een van de meest ervaren en begaafde klavecinisten van zijn generatie. In 1985 won hij de basso continuo-prijs op het Internationaal Concours in Parijs en in 1986 was hij prijswinnaar op het Internationaal Concours in Brugge. Hij was de eerste Italiaan die zo’n internationale erkenning kreeg op klavecimbelgebied. Als grondige kenner van de uitvoeringspraktijk van de barokperiode is hij sinds 1996 muziekdirecteur van de Accademia Bizantina in Ravenna, waarmee hij sinds 1989 samenwerkt. Onder zijn leiding vestigde Accademia Bizantina binnen een paar jaar zijn reputatie als een van de bekendste en meest erkende barokmuziekensembles met historische instrumenten op het internationale toneel.

Entree € 12,50

Kaartverkoop Harmonie

en ‘s middags in de kerk: contant of met de pin