Luthers Bach Ensemble (trio) – ‘Purcell: ‘Strike the viol’

Luthers Bach Ensemble (trio) - ‘Purcell: ‘Strike the viol’

Wanneer

26/08/2021    
20:15 - 21:30

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD

Zomeravondconcert

‘Purcell: ‘Strike the viol’

Luthers Bach Ensemble (trio)

Een select gezelschap uit het Luthers Bach Ensemble Groningen, brengt een speciaal barok programma.
Hoogtepunt in dit programma is het bijzondere ‘Strike the viol’ van Henry Purcell.

David van Laar – altus

Mike Fentross – theorbe

Tymen Jan Bronda – orgel

Programma

Henry Purcell – Strike the viol

Henry Purcell – One charming night

Johann Christoph Bach – Ach, dass ich Wassers genug hätte

Christiaan Huygens – Avertisti faciem

Heinrich Schütz – O jesu nomen dulce

diverse soli op theorbe en orgel

Een voorproefje?
Via deze link hoort u David van Laar in een fragment uit Purcells ‘Strike the Viol’ uit het concert bij een prachtig 18e-eeuws orgel in Elburg.

Tijdens zijn studie orgel bij Theo Jellema ontdekte de jonge altus David van Laar zijn altstem en zijn liefde voor zingen. Kort daarop startte hij in 2013 zijn studie zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn bachelor en master sloot hij allebei cum laude af. Hij studeert nu aan het Conservatorium van Amsterdam bij Xenia Meijer.

Mike Fentross studeerde luit en barokgitaar bij luitpionier Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was na het behalen van zijn diploma de eerste professionele barokgitarist in Nederland. Direct na zijn studie werkte hij als continuospeler in toonaangevende barokensembles, zoals Les Arts Florissants, Combattimento Consort Amsterdam en Al Ayre Español.

Tymen Jan Bronda, van origine organist, is initiator, artistiek leider en dirigent van het door hem in 2006 opgerichte Luthers Bach Ensemble. Hij kreeg zijn eerste orgelles toen hij zeven jaar was. In 2012 nam Tymen Jan het initiatief tot een actie voor reconstructie van het voormalige Schnitgerorgel (1699/1717) van de Lutherse kerk in Groningen. Het klinkende resultaat van deze succesvolle actie, het door Bernhardt Edskes gebouwde barokorgel, kon in 2017 in gebruik worden genomen.

Entree € 20

Kaartverkoop: reserveren via info@appassionata-leeuwarden.nl