Leçons de Ténèbres van F. Couperin en andere Franse muziek voor de Stille Week

Leçons de Ténèbres van F. Couperin en andere Franse muziek voor de Stille Week

Wanneer

21/03/2024    
20:15 - 21:45

Waar

Cecilia kerk
Tsjerkepaed 26, Lekkum, 9081 AT
Ensemble Les Tendres Plaintes – ‘Tristis est anima mea’

Leçons de Ténèbres van F. Couperin en andere Franse muziek voor de Stille Week   

Ensemble Les Tendres Plaintes:

Bethany Shepherd, sopraan

Tanja Obalski, sopraan

Marike Tuin, viola da gamba

Robert Koolstra, klavecimbel/orgel

Programma:

François Couperin – Tabescere me fecit
Les jumèles
Justitia tua

Marc-Antoine Charpentier – Tristis est anima mea H112

Marin Marais – Tombeau pour Mr. de St. Colombe

M.A. Charpentier – O Juda (H119)

François Couperin – Leçons de Ténèbres pour le Mercredi Saint (1714)

Bethany Shepherd ontdekte haar stem per ongeluk tijdens het dansen in musicals in haar geboorteplaats Armidale,Australië. Ze besloot haar muzikale opleiding voort te zetten door een Bachelor of Music in Performance te volgen aan het Queensland Conservatorium of Music. Nadat ze een passie had ontdekt voor historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijken, verhuisde ze in 2013 naar Nederland om een ​​Master in Oude Muziek te volgen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

De Duitse sopraan Tanja Obalski studeerde aanvankelijk dwarsfluit aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg; daarna solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en Howard Crook. Tanja Obalski specialiseerde zich vervolgens in Amsterdam in historische uitvoeringspraktijk en barokzang en rondde in 2003 haar studie succesvol af.

Marike Tuin begon met cellolessen aan het ICO in Eelde, waar ze les had van Otto Berg. Ze begon haar studie ‘moderne’ cello aan het Utrechts Conservatorium, maar ontdekte al gauw de prachtige klank van darmsnaren en historische strijkstokken en stapte over op barokcello. Ze voltooide deze studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze achtereenvolgens bij Wouter Möller en Jaap ter Linden studeerde. Met haar gambastudie begon ze in Ierland, waar ze les kreeg van Sarah Cunningham. Ze vervolgde haar studie bij Philippe Pierlot en Anneke Pols aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Robert Koolstra specialiseerde zich in oude muziek aan de Guildhall School of Music and Drama in London waar hij zijn diploma in Music Performance behaalde. Hij speelt continuo in diverse ensembles en als solist is hij regelmatig te horen op orgel en klavecimbel. Hij verleende medewerking aan verschillende tv- en radio- en cd-opnames en werkte o.a. met musici als Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Rachel Podger. Als artistiek adviseur en continuospeler is hij verbonden aan het koor en barokorkest van het Luthers Bach Ensemble.

Entree € 20

Kaartverkoop Harmonie

en ‘s avonds in de kerk: contant of met de pin