La Petite Écurie – ‘No Strings Attached’ virtuoze kamermuziek voor oboe-band

La Petite Écurie - ‘No Strings Attached' virtuoze kamermuziek voor oboe-band

Wanneer

21/09/2023    
20:15 - 21:45

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD
La Petite Écurie – ‘No Strings Attached’ – virtuoze kamermuziek voor oboe-band
La Petite Écurie

Miriam Jorde Hompanera – barokhobo ; Valerie Colen – barokhobo ; Marc Bonastre Riu – taille ;

Giovanni Battista Graziadio – barokfagot ; Philipp Lamprecht – slagwerk

Programma

Henry Purcell (1659 – 1695) – Courtin Tune

Georg Friedrich Händel (1685 – 1759) – Concerto No. 4 in F major, HWV 315

Antoine Dornel (ca.1685-1765) – Sonate en Quatuor in a minor Paris 1709

Johann Christian Schieferdecker (1679 – 1732) – From the Musicalische Concerte: nr. 8 in F major

Antonio Vivaldi (1678 – 1741) – Concerto in g minor, RV 153

Reinhard Keiser (1674 – 1739) – Ouverture a 4 in D major

Johann Christian Schieferdecker componeerde in 1713 zijn dertien “Musicalische Conzerte, bestehend aus etlichen Ouverturen und Suiten”. In het voorwoord van deze compositie schrijft hij: “they were composed with such care that, in the absence of the necessary people, they could also be performed with only four voices, namely three Hautbois and one Bassoon”. De Duitse componist was zich ervan bewust dat zijn muziek perfect zou functioneren zonder strijkinstrumenten. Deze frase is dan ook de leidraad geworden voor het nieuwste concertprogramma, No Strings Attached. La Petite Écurie heeft Schieferdeckers idee toegepast op muziek van componisten uit Frankrijk, Italië en Engeland, waarbij het ensemble de eindeloze virtuoze mogelijkheden toont.

La Petite Écurie is een internationale hoboband die muziek uit de 17e en 18e eeuw speelt op historische instrumenten: twee hobo’s, taille, fagot en percussie. De naam van het ensemble verwijst naar de “Grande Écurie”, een muzikale instelling aan het koninklijk hof van Lodewijk XIV in Versailles, waar de meeste van zijn blazers werkten.

Miriam, Valerie, Marc, Giovanni en Philipp leerden elkaar kennen op het Festival Musica Antica in Urbino (I) in 2018. Na met veel enthousiasme samen te hebben gespeeld op de barokmuziekcursus van Alfredo Bernardini, besloten ze samen een hoboband te vormen. Sindsdien zijn ze uitgenodigd om concerten te geven op verschillende festivals, waaronder de Internationale Barocktage in Melk (Oostenrijk), het Valletta Baroque Festival (Malta), Kammermusikfest Lockenhaus (Duitsland), Anciuti Music Festival (Italië) en Semana de la Música Antigua. de Álava (Spanje). Het ensemble maakte ook deel uit van een toneelstuk voor kinderen in de Philharmonie in Luxemburg.

Luister naar La Petite Écurie La Petite Écurie – Podium Witteman   &  La Petite Écurie – Purcell

Entree € 25

Kaartverkoop Harmonie

en ‘s avonds in de kerk: contant of met de pin