Holland Baroque – ‘Tranen van Brabant’ – Passiemuziek uit de 17de-eeuw

25/03/2023 20:15 - 21:45 8911 EP, Bredeplaats 4, Leeuwarden

‘Tranen van Brabant’

Passiemuziek uit de 17de-eeuw

Holland Baroque ca. 12 musici

Solisten:

Julie Roset

Camille Allerat

Hannah Morrison

N.N.

N.N.

Holland Baroque presenteert samen met vijf vrouwelijke solisten de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant. In dit programma hoort u een vrouwenkoor met passiemuziek zoals die in de kloosters geklonken heeft. Muziek tussen Aswoensdag en Pasen, veertig dagen met litanieën, Stabat Mater, barok, gregoriaans en andere werken van Benedictus à Sancto Josepho, Herman Hollanders en Carl Rosier.

“Holland Baroque brengt solistische en meerstemmige gezangen levendig en met souplesse.” ★★★★☆ (Volkskrant)

Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Het orkest werkt sinds haar oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.

Zo liet de soepele vermenging van de fluweelzachte toon van Eric Vloeimans met de cornetto horen dat barok een geluid van nu is. Samen met deze trompetfluisteraar ontving Holland Baroque dan ook een Edison voor het album Carrousel. De tournees met pianovirtuoos Leszek Mozdzer lieten zien dat ook in een barokorkest een partituur voortdurend kan veranderen wanneer de componist zich al improviserend tussen de musici bevindt. Ook cellist Giovanni Sollima componeerde een aantal stukken voor Holland Baroque. Napolitaanser had hij niet kunnen schrijven. Wederom een eerbetoon aan vroeger en tegelijkertijd zo fris als een hoentje.

Entree € 25
Kaartverkoop Harmonie

Holland Baroque - 'Tranen van Brabant' - Passiemuziek uit de 17de-eeuw