Holland Baroque – ‘Il Trionfo della Musica’

Holland Baroque - ‘Il Trionfo della Musica’

Wanneer

26/02/2022    
20:15 - 21:45

Waar

Grote of Jacobijner Kerk
Bredeplaats 4, Leeuwarden, 8911 EP
Holland Baroque – ‘Il Trionfo della Musica’

Muziek zegeviert ! !

‘Il Trionfo della Musica’ laat de hoogtijdagen van de 17e eeuwse muziek zien. Naast vocale parels klinken dartelend virtuoze en vervolgens warm cantabile instrumentale sonates. Naast componisten als Monteverdi, Cavalli en tijdgenoten klinken ook songs van Leonard Cohen en Ella Fitzgerald.

Met de mooiste muziek uit de 17e eeuw belooft het ensemble precies dát te doen waarvoor het op handen wordt gedragen: verbazen met het beste van wat de barok te bieden heeft. Barok is nu. Muziek triomfeert.

Holland Baroque & Elisabeth Hetherington

Elisabeth Hetherington – sopraan ;
Judith Steenbrink (muzikale leiding) & Filip Rekiec – viool ;
Rodney Prada & Mikko Perkola – gamba ;
Emma Huijsser – harp/blokfluit ;
N.N. – theorbe ;
Tineke Steenbrink, orgel/klavecimbel (muzikale leiding)

Elisabeth Hetherington ontving onlangs de Dutch Classical Talent Award. Ze is bovendien geselecteerd als artist in residence voor de Nederlandse omroep Avrotros. Hoog tijd voor de avonturiers van Holland Baroque om deze sprankelende sopraan uit te nodigen.

Holland Baroque is dé eigentijdse ambassadeur voor oude muziek en ontving diverse prijzen voor haar innovatieve voorstellingen.
Een eigenzinnig barokorkest dat op hun instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.
Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.
Holland Baroque verenigt Telemann met Chinese klanken van shengspeler Wu Wei, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen.
Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere solisten en ensembles is voor Holland Baroque: laten horen dat oude tradities nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het ensemble is een trefpunt voor nieuwsgierige muziekliefhebbers.

Entree € 25
Kaartverkoop: http://www.harmonie.nl