Holland Baroque – ‘Il Trionfo della Musica’

26/02/2022 20:15 - 21:45 8911 EP, Bredeplaats 4, Leeuwarden

Holland Baroque – ‘Il Trionfo della Musica’

Muziek zegeviert ! !

‘Il Trionfo della Musica’ laat de hoogtijdagen van de 17e eeuwse muziek zien. Naast vocale parels klinken dartelend virtuoze en vervolgens warm cantabile instrumentale sonates. Werken van Monteverdi en tijdgenoten zoals Falconieri, Cavalli, Merula en Rossi.

Met de mooiste muziek uit de 17e eeuw belooft het ensemble precies dát te doen waarvoor het op handen wordt gedragen: verbazen met het beste van wat de barok te bieden heeft. Barok is nu. Muziek triomfeert.

Holland Baroque:

Julie Thyana Roset – sopraan
Judith Steenbrink (muzikale leiding) & Filip Rekiec – viool
Rodney Prada & Mikko Perkola – gamba
Emma Huijsser – harp/blokfluit
N.N. – theorbe
Tineke Steenbrink, orgel/klavecimbel (muzikale leiding)

Holland Baroque is dé eigentijdse ambassadeur voor oude muziek en ontving diverse prijzen voor haar innovatieve voorstellingen.
Een eigenzinnig barokorkest dat op hun instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.
Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.
Holland Baroque verenigt Telemann met Chinese klanken van shengspeler Wu Wei, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen.
Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere solisten en ensembles is voor Holland Baroque: laten horen dat oude tradities nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het ensemble is een trefpunt voor nieuwsgierige muziekliefhebbers.

Entree € 25
Kaartverkoop: http://www.harmonie.nl

Holland Baroque - ‘Il Trionfo della Musica’