Goldbergvariaties – Johann Sebastian Bach / N.B.: het concert is uitverkocht

Goldbergvariaties – Johann Sebastian Bach  / N.B.: het concert is uitverkocht

Wanneer

28/08/2020    
20:15 - 21:30

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD

Let op: het concert is uitverkocht!

Goldbergvariaties – Johann Sebastian Bach

‘Bachs meesterwerk op klavecimbel’

Pieter-Jan Belder, klavecimbel

De Goldbergvariaties is een reis door een mensenleven. De Aria staat voor geboorte en dood. Je kan de Aria ook zien als een zon die opkomt en ondergaat. In de variaties proef je de vreugden en het verdriet van het bestaan. De zestiende variatie is een keerpunt, dan krijgt het ‘verhaal’ een andere wending. En zo kent elk deeltje zijn eigen karakter. In de zeventiende hoor je kinderen ravotten op het schoolplein. De eenentwintigste is een rouwstoet. In de vijfentwintigste bereik je het diepste dal van verdriet, één variatie later laat Bach ons er weer uitklimmen.

Pieter-Jan Belder

Slim articulerend en handig timend stuurt Belder klaviermuziek met beheerste schwung de wereld in.’ Geniet van dit meesterwerk gespeeld door de virtuoze en sprankelende klavecinist.

Pieter-Jan Belder studeerde blokfluit en klavecimbel aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten het diploma Uit¬voerend Musi¬cus. Sindsdien treedt hij veelvul¬dig op in binnen- en buitenland. Vanaf 1991 maakte Belder meer dan 130 Cd-opnames waarmee hij internationale erkenning en bekendheid als klavecinist verwierf. Belder is als continuospeler ac¬tief in diverse ensem¬bles, waa¬ronder de Nederlandse Bachver¬eni¬ging, het Orkest van de 18e Eeuw en zijn eigen ensemble Musica Amphion.

 

Reserveren verplicht!

Kaartverkoop:  mailto:info@appassionata-leeuwarden.nl

Entree € 20

De zaal is ingericht op 1,5 meter, volgens de RIVM-maatregelen.
Er is geen pauze.