Duo Oltheten Gomide – ‘Brasis’ – verplaatst naar zondag 13 oktober 2024 – 15:00

Duo Oltheten Gomide - 'Brasis' - verplaatst naar zondag 13 oktober 2024 - 15:00

Wanneer

26/01/2024    
20:15 - 21:30

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD

Het concert is verplaatst naar zondag 13 oktober 2024 – 15:00

Duo Oltheten Gomide – ‘Brasis’

Braziliaanse muziek: opzwepende ritmes, donkere melodieën, barokke klanken

Daphne Oltheten, viool
Henrique Gomide, piano

Met het programma “Brasis” brengt Duo Oltheten Gomide Braziliaanse muziek ten gehore. “Brasis”, dat staat voor het meervoud van Brazilië, bestaat uit bijzondere muziek van oa. Elomar, Guinga, Moacir Santos, Hermeto Pascoal, Ricardo Herz. Door de tactvolle aanpak van het Duo, wordt de schoonheid van de composities blootgelegd, zonder ze te deconstrueren. Opzwepende ritmes zoals Choro, Baião en Samba, donkere melodieën, improvisaties en barokke klanken: de veelzijdigheid van de Braziliaanse muziek is enorm en met hun uitvoering zal Duo Oltheten Gomide zorgen voor een onvergetelijke avond.
Programma:
Muziek van de Braziliaanse componisten Elomar, Guinga, Moacir Santos, Hermeto Pascoal en Ricardo Herz

Duo Oltheten Gomide ontstond in 2013 toen Daphne Oltheten (viool) en Henrique Gomide (piano) studeerden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (Nederland). Claude Debussy’s Sonate voor viool en piano – het laatste stuk dat de Franse componist schreef – diende als hun inspiratie om een project te starten. Hun onmiddellijke affiniteit en vergelijkbare muzikale ideeën leidden ertoe dat ze al snel verschillende sonates aan hun repertoire toevoegden.
Het duo trad op in grote concertzalen en festivals in Nederland, Brazilië en Duitsland en bracht drie cd’s uit. Op de eerste cd van het duo staan vioolsonates van Mozart, Schubert en Grieg. In 2019 brachten ze hun tweede cd uit, getiteld Diálogo (A Casa Discos). Het bevat korte stukken van hedendaagse Braziliaanse componisten naast twee monumentale sonates van Beethoven en Brahms.
Hun nieuwe album BRASIS is gewijd aan de grote vernieuwers van de Braziliaanse muziek aan het eind van de 20e eeuw. In een poging de wereld kennis te laten maken met het onderwatergedeelte van de muzikale ijsberg die Brazilië is, duikt het duo in het werk van tot nu toe weinig bekende componisten. Enkele van de verzamelde schoonheden zijn te vinden tussen de 12 tracks op dit album, dat geen toepasselijker naam had kunnen krijgen: “Brasis”, in het Portugees het meervoud van Brazilië.

Entree € 25

Kaartverkoop Harmonie

en ‘s avonds in de kerk: contant of met pin