Duo Belder / Kimura: een opmaat tot Beethoven

Duo Belder / Kimura: een opmaat tot Beethoven

Wanneer

13/09/2019    
20:15 - 22:00

Waar

Oranjezaal Stadhuis
Hofplein 38, Leeuwarden, 8911 HJ

Duo Belder / Kimura

Vast staat: Beethoven is ongetwijfeld een uniek talent, maar het is ondenkbaar dat zijn muziek had bestaan zonder de muziek van Mozart en C.P.E. Bach voor hem. Dit programma geeft een aantal prachtige voorbeelden van werken die, naar alle waarschijnlijkheid, Beethoven heeft gekend en van vitaal belang waren voor de ontwikkeling van zijn eigen onstuimige stijl.

In de prachtige Oranjezaal luistert u naar het virtuoze spel van Rie Kimura en Pieter-Jan Belder.

Programma:

Carl Philipp Emanuel Bach – Sonata for violin and keyboard in B Wq 76

Wolfgang Amadeus Mozart – Sonata voor viool en for violin and pianoforte in G KV 379

Wolfgang Amadeus Mozart – Fantasy in C minor for pianoforte KV 475

Ludwig van Beethoven – Sonata for violin and piano in A minor Opus 23

 

Entree € 22,50 – kaartverkoop http://www.harmonie.nl en ‘s avonds in het Stadhuis

(maximaal 80 personen)

Klavecinist/fortepianist Pieter-Jan Belder en barokvioliste Rie Kimura werkten voor het eerst samen in 2014 met de opnames van de complete werken van Jacques Duphly, een van de grote Franse klavecinisten uit de 18e eeuw. Deze samenwerking resulteerde in een succesvolle serie concerten o.a. in Japan.
Het spel van Rie Kimura en Pieter-Jan Belder wordt gekenmerkt door een vitaliteit en intensiteit die in de werken van Mozart en Beethoven even belangrijk zijn als in de muziek uit de 17e en de vroege 18e eeuw.

Barok violiste Rie Kimura is afkomstig uit Japan. Ze won de Premio Bonporti Baroque Violin Competition in Italië, waar ze ook de publieksprijs ontving. Haar solo vioolspel werd geprezen vanwege “strong personality imbued with expression and rhetoric.” Haar uitstekende vaardigheden als kamermuziekmusicus maken dat ze als violiste erg in trek is.

Pieter-Jan Belder studeerde blokfluit en klavecimbel aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Hij treedt veelvul¬dig op in binnen- en buitenland. Vanaf 1989 was hij vaste medewerker van het Radio Kamer Orkest waar hij werkte o.l.v. onder andere Frans Brüggen, Ton Koopman en Philippe Herreweghe. Als continuospeler is hij actief in diverse ensembles en begeleidt hij vele solisten.