‘Carnival Baroque’ – Holland Baroque & Jeanine De Bique, sopraan

'Carnival Baroque' - Holland Baroque & Jeanine De Bique, sopraan

Wanneer

24/04/2024    
20:15 - 21:45

Waar

Grote of Jacobijner Kerk
Bredeplaats 4, Leeuwarden, 8911 EP

‘Carnival Baroque’

spectaculaire aria’s van J.Ph. Rameau en G.F. Händel en Folksongs uit Trinidad en Tobago en instrumentale Calypsomuziek

Solist: Jeanine De Bique, sopraan

Holland Baroque, ca. 15 musici

De uit Trinidad afkomstige sopraan Jeanine De Bique wordt beschreven als ‘een van de meest opwindende sopranen die je tegenwoordig op het podium tegenkomt.’ Net als Holland Baroque, is Jeanine De Bique artistiek nieuwsgierig en veelzijdig. Latijns-Caribische Afro-ritmes naast verblindende aria’s; dit wordt een duizelingwekkende avond. Barokke aria’s worden moeiteloos afgewisseld met Caribische folksongs. Jeanine De Bique; ‘technisch onberispelijk, met haar lichte sterrenstem, die zweeft voordat hij op de oren van het publiek landt, als een muzikale meteorenregen,’ (Operawire) heeft een pure eindeloze rijkdom aan kleur en nuances. De musici van Holland Baroque brengen waarvoor zij op handen worden gedragen: energie, durf en verfijnde arrangementen. Zij laten keer op keer zien dat barok niet oud is, het is van nu.

Programma

Aria’s van Jean-Philippe Rameau en Georg Friedrich Händel, folksongs uit Trinidad en Tobago en instrumentale Calypsomuziek.

Jeanine De Bique

Holland Baroque en Jeanine De Bique werkten in 2022 voor het eerst samen in een uitzending van Podium Witteman. ‘Een magische ontmoeting’ met de fenomenale sopraan uit Trinidad.

De Trinidadiaanse sopraan Jeanine De Bique is druk bezig de wereld van de opera en concertpodia te veroveren. Zo speelde ze onder andere Agathe in Weber’s Der Freischütz met Konzerthausorchester Berlin en ze was te zien als Bess in Porgy and Bess en als La Folie in Robert Carsens gevierde productie van Rameau’s Platée in Theater an der Wien, gedirigeerd door William Christie. Ook verraste ze enorm met haar eerste solo-album Mirrors dat ze opnam met het eminente ensemble Concerto Köln.

Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Het orkest werkt sinds haar oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.

Het orkest deelde het podium met Daniël Lohues, Wu Wei, Reinbert de Leeuw, Giovanni Sollima, London Community Gospel Choir, Lars Ulrik Mortensen, Hidemi Suzuki, Amandine Beyer, Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Radialsystem, Orkater, Marco Amsbrosini, Dorothee Mields, Aisslinn Nosky, Toshio Hosokawa, Nico Muhly en vele anderen.

Entree € 25

Kaartverkoop Harmonie

en ‘s avonds in de kerk: contant of met de pin