Camerata Trajectina – ‘Ode aan Sweelinck’ – verplaatst

Camerata Trajectina – ‘Ode aan Sweelinck’ - verplaatst

Wanneer

15/05/2021    
20:30 - 21:45

Waar

Stadsschouwburg De Harmonie, Rabobankzaal
Ruiterskwartier 4, Leeuwarden, 8911 BP

Helaas moet het concert op 15 mei geannuleerd. Gelukkig kan het verplaatst worden naar 14 oktober 2021.

Camerata Trajectina – ‘Ode aan Sweelinck’

2021 is het 400ste sterfjaar van Sweelinck. Camerata Trajectina viert dit Sweelinckjaar met een eerbetoon aan de ‘Orpheus van Amsterdam’

Het rijke muzikale leven van Sweelinck in één wervelende revue door 5 zangers en 5 instrumentalisten

Veelzijdigheid is de leidraad in dit programma. Madrigalen, chansons, klavierwerken en Sweelincks magnus opus: de weergaloze psalmbewerkingen. Naast zijn composities betrekken we zijn internationale faam als pedagoog, de virtuoze variaties op populaire liedjes en zijn formidabele improvisatievermogen erbij. Alles uit de kast dus, met vijf zangers en vijf instrumentalisten, waaronder meesterimprovisator Patrick Ayrton.

Sweelinck, zonder enige twijfel de grootste componist uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Sweelinck, een nationaal symbool. Nog niet zo lang geleden sierde zijn portret ons papiergeld, straten en conservatoria zijn naar hem genoemd.

Camerata Trajectina

Camerata Trajectina: Het muzikale geheugen van Nederland

Kernleden van het ensemble zijn Saskia Coolen (blokfluit & viola da gamba). Hieke Meppelink (sopraan), Nico van der Meel (tenor) en Arjen Verhage (fluit & citer).

Met de muziek van de 16de en 17de eeuw en de eigen schoonheid van de Nederlandse taal brengt Camerata Trajectina Nederlandse geschiedenis tot leven. Speelse en theatrale presentaties spiegelen de cultuur en maatschappij van toen aan ons herkenbare heden. Voor het ensemble zijn componisten als Sweelinck, Schuyt, van Eyck en Schenk even inspirerend als propagandaliedjes van de geuzen, zeemansliederen van de VOC of minneliedekens uit het Gruuthuse-handschrift.

Entree € 25    Kaartverkoop http://www.harmonie.nl