Barokensemble Eik en Linde – Bach: Meesterlijk Veelzijdig! — uitverkocht

Barokensemble Eik en Linde - Bach: Meesterlijk Veelzijdig!   --- uitverkocht

Wanneer

27/11/2020    
17:00 - 18:00

Waar

Stadsschouwburg De Harmonie, Rabobankzaal
Ruiterskwartier 4, Leeuwarden, 8911 BP

U I T V E R K O C H T

Het concert wordt gegeven om 17:00 – 19:00 – 21:00

Barokensemble Eik en Linde

Bach: Meesterlijk Veelzijdig!

Centraal in dit concert met muziek van de Grote Meester staat het fantastische vijfde Brandenburgse concert waarin Pieter Dirksen, klavecimbel, Heleen Hulst, viool en Roel Stern, fluit soleren. Merel van Schie, alt, zingt drie aria’s uit verschillende cantates (BWV 54, 115 en 125) met prominente rollen voor hoboïste Marjolein Koning en fluitist Roel Stern. Het programma wordt gecompleteerd met een sinfonia uit cantate 21, het concert voor viool, hobo en strijkers en een deel uit de Kunst der Fuge.

Barokensemble Eik en Linde viert in 2020 zijn 20-jarig jubileum. Dit gerenommeerde ensemble brengt muziek uit de barok- en klassieke tijd. De musici spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Het ensemble bestaat uit professionele musici en hebben een karakteristieke klank ontwikkeld.

Alt-mezzo Merel van Schie kreeg op zesjarige leeftijd kreeg haar eerste vioollessen, tien jaar later stapte zij over naar de altviool en studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels had zij haar liefde voor het zingen ontdekt en studeerde zij eveneens aan het Utrechts Conservatorium.

Op haar repertoire staan onder meer de Mattheüs en Johannes Passion, het Weihnachts Oratorium en de H-moll Messe van Bach, de Messiah van Handel en het Requiem van Mozart.

Entree € 25 

Kaartverkoop: http://www.harmonie.nl