‘Bachs Königin’ – Holland Baroque – geannuleerd

‘Bachs Königin’ - Holland Baroque - geannuleerd

Wanneer

16/04/2021    
20:15 - 21:45

Waar

Stadsschouwburg De Harmonie, Rabobankzaal
Ruiterskwartier 4, Leeuwarden, 8911 BP

Helaas moet dit concert geannuleerd vanwege de Corona maatregelen

‘Bachs Königin’

Holland Baroque met orgelwerken voor barokorkest

Zijn mooiste stukken schreef Bach misschien wel voor zijn lievelingsinstrument het orgel. Holland Baroque geeft deze meesterwerken door aan het orkest. Zo rijk als de klank van het organo pleno klonk op Bachs Silbermann-orgels, zo brengen nu hobo’s, ronkende strijkers, fagotten en een volle continuo-groep een ode aan de koningin der instrumenten: het orgel. Bachs orgelwerken voor barokorkest: een barokke weelde.

Repertoire: Bach o.a. BWV 526, 529, 552, 582, 596, 602 in zettingen van J. en T. Steenbrink

Aantal musici: ca. 20

Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat op hun instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.
Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.
Holland Baroque verenigt Telemann met Chinese klanken van shengspeler Wu Wei, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen.
Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere solisten en ensembles is voor Holland Baroque: laten horen dat oude tradities nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het ensemble is een trefpunt voor nieuwsgierige muziekliefhebbers.

Entree: € 25 

Kaartverkoop: http://www.harmonie.nl