Apollo Ensemble & Sofia Pedro, sopraan – ‘Feliz Navidad’

Apollo Ensemble & Sofia Pedro, sopraan - ‘Feliz Navidad’

Wanneer

24/12/2023    
14:00 - 16:00

Waar

Mariakerk - Bears
Tsjerkepaad 3, 9025 BM Bears

Het concert is uitverkocht

Apollo Ensemble & Sofia Pedro, sopraan – ‘Feliz Navidad’

Spaanse barokmuziek voor kerst in de 13de eeuwse Mariakerk – Bears

Feestelijk, uitbundig en teder.

In de Spaanse kerst tradities zijn veel cantates bewaard gebleven voor een kleine bezetting met één solist, hobo, twee violen en basso continuo. Het zijn zeer aansprekende cantates die zelden worden uitgevoerd. Feestelijke, uitbundige en toch ook tedere muziek van Juan Francés de Iribarren, José de Nebra en Joseph de Torres.

Musici:

Sofia Pedro sopraan en gitaar

Apollo Ensemble: Robert de Bree – hobo ; David Rabinovich en Daphne Oltheten – viool ; Thomas Oltheten – fagot ; Marion Boshuizen – klavecimbel/orgel

Sofia Pedro, geboren in Lissabon, studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze Oude Muziek Zang studeerde bij Xenia Meijer. Haar bachelor Klassieke Zang behaalde ze aan dezelfde instelling, in de klas van Sasja Hunnego. Ze was finaliste van de 9e klassieke zangwedstrijd van de Rotary Club Foundation, in Portugal, en is uitgenodigd als soliste om op te treden op het Abu Gosh-festival en in solorecitals in Tel Aviv, Jeruzalem en Haifa (Israël). Sofia volgde masterclasses bij Dame Emma Kirkby, Isabel Rey, Claron McFadden, Ira Siff, Alexander Oliver, John Potter en Elena Dumitrescu Nentwig. Ze vervulde talloze rollen in opera’s en was solist in o.a. het Requiem van Mozart en de Messiah van Handel.

Het Apollo Ensemble, opgericht in 1992, is uitgegroeid tot een van Europa’s meest bijzondere kamermuziekgroepen voor oude muziek. De groep speelt zowel bekend als onbekend repertoire van barok tot eerste helft 20e eeuw. Om de diversiteit aan klankkleuren van de muziek in deze tijdspanne volop te benutten spelen ze op historische instrumenten. De spelers van het Apollo Ensemble zijn internationale topmusici die als kerngroep in diverse bezettingen met elkaar musiceren, van kleine triobezetting tot orkestbezetting, onder de artistieke leiding van David Rabinovich. In de programmering worden ook combinaties van diverse stijlperiodes gemaakt. Zo zijn er programma’s met de combinatie Stravinsky & Bach of Schütz & Distler.

Vanaf 2017 heeft het Apollo Ensemble een eigen vocaal ensemble, dat uit acht zangers bestaat, waarmee de trilogie G.F. Handel Brockespassion – G.Ph. Telemann Brockes Passion – J.S. Bach Johannes Passie werd uitgevoerd alsmede een project met Beethovens ‘Egmont’ en Mendelssohns ‘Die erste Walpurgisnacht’, in een arrangement voor vijf strijkers, vijf blazers en acht zangers. In december 2021 combineerden zij de 17e eeuwse Weihnachtshistoria van Schütz met de 20e eeuwse Weihnachtsgeschichte van Distler.

Entree € 20

Kaartverkoop Harmonie

en ‘s middags in de kerk: contant of met de pin