Apollo Ensemble (duo) en Renate Arends, sopraan – ‘Der Hirt auf dem Felsen’

Apollo Ensemble (duo) en Renate Arends, sopraan - ‘Der Hirt auf dem Felsen’

Wanneer

23/07/2021    
20:15 - 21:30

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD

Zomeravondconcert

‘Der Hirt auf dem Felsen’
Renate Arends sopraan
Apollo Ensemble:
David Rabinovich viool
Marion Boshuizen fortepiano

Een eenzame herder (Hirt) staat hoog op een bergrots (Felsen) en verlangt naar de lente – daar gaat het mooie lied van Schubert over waar dit programma naar vernoemd is.
Als geen ander weet de sopraan Renate Arends de melancholie, verlangen, woede en vrolijkheid in de liederen van Schubert en Mozart te treffen.
De balans tussen het vioolspel van David Rabinovich, de fortepiano van Marion Boshuizen en de zang zorgt voor een muzikale eenheid waardoor deze meesterlijke componisten volledig tot hun recht komen.

Programma
W.A. Mozart (1756-1791)

“l’ amero saro costante”, K208
uit Il Re Pastore sopraan, viool en piano

‘Als Louise die Briefe ihres Liebhabers verbrannte’, K520
‘Das Veilchen’ K476
‘Abendempfindung’ K523

Sonate in e voor viool en piano, KV 304

F. Schubert (1797-1828)

‘An die Musik’ D547
‘Gretchen am Spinnrade’, opus 2 D118

Impromptu in Ges voor piano opus 90 nr. 3 D899

‘Der Hirt auf dem Felsen’, voor sopraan, viool en piano D965

Renate Arends

De Nederlandse sopraan Renate Arends verschijnt regelmatig op de concert- en operapodia met repertoire dat varieert van oude muziek tot het hedendaagse oeuvre. Zij werkte in binnen- en buitenland met verschillende dirigenten en opera regisseurs en heeft inmiddels een gerespecteerde ervaring op haar naam staan. Ook bij de orkesten in Nederland is zij een graag geziene gast. Recentelijk zong zij met Amsterdam Sinfonietta Chants d’Auvergne van Joseph Canteloube en in het Requiem van Mozart met het Residentie Orkest.

Ook het lied repertoire neemt voor Renate een belangrijke plaats in. Haar voorliefde voor deze intiemere vorm van musiceren heeft altijd als een grote inspiratie gediend. Zij gaf vele liedrecitals en werkte samen met pianisten als Roger Vignoles en Paolo Giaccometti . Met het Doelen Kwartet voerde zij de cyclus Nous Deux van Micha Hamel uit.

Renate studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den haag en deed een vervolgstudie bij het Internationaal Operacentrum Nederland en het Steans Institute in Chigago.

Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie. Zij worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken. En wat is mooier en dankbaarder dan deze fascinatie te delen met het publiek? Welkom dus bij het Apollo Ensemble!

Entree € 20

Kaartverkoop: reserveren via info@appassionata-leeuwarden.nl