Sebastian…… en Sebastian – Shunske Sato & Diego Ares

  • maart 13, 2020
  • 20:15 to 21:30
  • Waalse Kerk Grote Kerkstraat 222 8911 EG Leeuwarden

BERICHT VAN ORGANISATIE OUDE MUZIEK: het concert is geannuleerd vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus.                      U ontvangt bericht van Oude Muziek over de door u gekochte kaarten.

————–

SEBASTIAN…… EN SEBASTIAN

MUSICI
Shunske Sato viool en muzikale leiding
Diego Ares klavecimbel

Na-aperij, inbreuk op auteursrecht, plagiaat: anno 2019 wordt met argusogen gekeken naar hergebruik van bestaand materiaal. Maar eeuwen geleden beschouwde men bewerkingen en citaten als slimme recycling, zelfs als eerbetoon. Ook bij Bach zijn volop sporen te vinden van deze praktijk. Shunske Sato en Diego Ares zetten een herwerkt trio, een getransformeerde sonate en een mysterieuze fuga naast arrangementen van eigen hand. Kers op de taart is de sonate BWV 1018: een van de lievelingswerken van Bachs eigen kroost.

PROGRAMMA
Johann Sebastian Bach
Sonate in F BWV 1022
Sonate in f BWV 1018
Bewerking van BWV 1001 & Fuga in g BWV 1026
Sonate in G BWV 1019(a)

MUSICI
Shunske Sato viool en muzikale leiding
Diego Ares klavecimbel

Shunske Sato is violist en sinds het seizoen 2018-2019 de artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Hij is tevens concertmeester van Concerto Köln en treedt regelmatig op als leider van het Freiburger Barockorchester. Sato studeerde in New York, Parijs en München, bij Dorothy DeLay, Masao Kawasaki, Gérard Poulet en Mary Utiger. In 2010 won hij de publieksprijs en de tweede prijs van het Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig. Hij werkte met dirigenten als Richard Egarr, Christopher Hogwood, Václav Luks, Kent Nagano en Jos van Veldhoven. Shunske Sato is hoofdvakdocent barokviool aan het Conservatorium van Amsterdam.

Diego Ares is een de van boeiendste jonge klavecinisten van dit moment. Als hij achter het klavier plaatsneemt, krijgt hij het publiek in zijn ban. Hij neemt cd’s op voor het beroemde label Harmonia Mundi. Onlangs verscheen zijn opname van Bachs Goldberg-Variaties.
“Diego Ares heeft dat zeldzame, dat ondefinieerbare wat je meestal associeert met filmacteurs: charisma, sterrenkwaliteit, noem maar op. Hij speelt met een fantastische articulatie, en toont dezelfde mate van precisie, temperament, elegantie, gevoel voor drama, passie en bravado (Fanfare Magazine).”

Organisatie: Oude Muziek i.s.m. Stichting Appassionata

SHARE
2020-3-13 20:15 2020-3-13 21:30 UTC Sebastian…… en Sebastian – Shunske Sato & Diego Ares BERICHT VAN ORGANISATIE OUDE MUZIEK: het concert is geannuleerd vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus.                      U ontvangt bericht van Oude Muziek over de door u gekochte kaarten. ————– SEBASTIAN…… EN SEBASTIAN MUSICI Shunske Sato viool en muzikale leiding Diego Ares klavecimbel Na-aperij, inbreuk op auteursrecht, Waalse Kerk Grote Kerkstraat 222 8911 EG Leeuwarden
save event to calendar
past event
0