Molière et Moi, magnifique – Holland Baroque

  • oktober 19, 2018
  • 20.15-22.15 uur
  • Koepeltheater Vredeman de Vriesstraat 24a 8921 BT Leeuwarden

Muziek tegen het decor van Versailles

Holland Baroque
Alexis Kossenko – fluit
acteurs: Maartje van de Wetering en Erik van der Horst

Holland Baroque roept de wereld op van Versailles, Lodewijk de Veertiende, Molière, theater en de muziek van de hofcomponisten Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier. De verhaallijn is geïnspireerd door de roman Baron van Theun de Vries.

Michel Baron, einzelgänger en een goddelijk mooie jongen, ontmoet Molière als hij 13 jaar is. Terwijl Baron zich ontwikkelt, takelt Molière af. Onderwijl klinken magnifieke ouvertures en dansen, geschreven voor Molière’s satirische komedies. Een spetterend orkestprogramma met de Franse fluitist Alexis Kossenko – virtuoos poëet.

Dit project is gelieerd aan het gelijknamige hoorspel dat in de herfst van 2018 op NPO Radio 4 en 1 door AVRO/TROS zal worden uitgezonden.

19.00 uur – gratis lezing

Aanmelding noodzakelijk: info@appassionata-leeuwarden.nl

Entree: € 25

Kaartverkoop:
www.harmonie.nl – ‘s avonds in het Koepeltheater

Aanbieding voor Alliance Française:
maar liefst 20% korting

Reserveren:
info@appassionata-leeuwarden.nl

Een video over ‘het ontstaan van ‘Molière et Moi’:
https://www.youtube.com/watch?v=Dr_6Copjt7U&list=PL6NKoAGSm0jJVLW-zLhYmlU3V54pWkL2d&index=2

SHARE
2018-10-19 20:15 2018-10-19 22:15 UTC Molière et Moi, magnifique – Holland Baroque Muziek tegen het decor van Versailles Holland Baroque Alexis Kossenko – fluit acteurs: Maartje van de Wetering en Erik van der Horst Holland Baroque roept de wereld op van Versailles, Lodewijk de Veertiende, Molière, theater en de muziek van de hofcomponisten Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier. De verhaallijn is geïnspireerd door de roman Baron van Theun Koepeltheater Vredeman de Vriesstraat 24a 8921 BT Leeuwarden
save event to calendar
past event
0