Luthers Bach Ensemble & David Greco – Bach

  • september 6, 2019
  • 20:15 to 21:30
  • Lutherse Kerk Nieuwe Oosterstraat 28-30 8911 KN Leeuwarden

Luthers Bach Ensemble& David Greco (bas-bariton)

Bachs mooiste solocantates voor bas-solo

 

Bachs mooiste solocantates voor bas-solo:
– Ich habe genung BWV 82
– Ich will den Kreuzstab gerne tragen BWV 56
– Der Friede sei mit dir BWV 158

De Australische bas-bariton David Greco is het middelpunt van dit concert. Zijn stem, wereldwijd geroemd door grootheden als Emma Kirkby en Ton Koopman, was al vele malen in Europa en met name Nederland te horen.
Samen met het Luthers Bach Ensemble worden de prachtige cantates uitgevoerd.

‘Het vermogen om eensgezind deze religieuze werken tot uitdrukking te brengen is een bewijs van het universele karakter van de muziek van Bach en van het echt menselijke element dat de kern vormt van elke maat van zijn muziek. Bach is misschien wel de hoogst gewaardeerde barokcomponist, maar toch vind ik zijn muziek romantisch in de ware zin. De kern van deze drie cantates wordt gevormd door de universele thema’s van liefde, verdriet, onrust en verlangen.
Bach is vandaag relevanter dan ooit tevoren!’

David Greco heeft zich als oratorium en opera zanger op de kaart gezet in Australië en Europa en dan speciaal in het barok en klassieke repertoire.
Sinds zijn debuut bij het Australian Brandenburg Orchestra met werken van Händel en J.S.Bach, kreeg hij bekendheid als vertolker van de late Duitse barok.
Vocale training bracht hem naar Europa waar hij zijn studie opera en oude muziek bij de bas Peter Kooij en counter-tenor Michael Chance aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voltooide. Hij was o.a. te horen tijdens een tournee met de Johannes Passion van J.S. Bach o.l.v. Ton Koopman met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir.

Het Luthers Bach Ensemble (LBE) is het enige Oude Muziekensemble in Noord-Nederland met een orkest en twee koren, een kleinkoor en een projectkoor. Het orkest heeft een kern van buitengewoon goede instrumentalisten. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven.

De nieuwste cd van het Luthers Bach Ensemble met deze cantates wordt na het concert gepresenteerd.

De Australische bas-bariton David Greco zingt Bach, en hoe! Op deze nieuwste cd Bachs mooiste solocantates voor bas-bariton.

De opnames vonden plaats in de Lutherse Kerk in Groningen bij de Schnitgerkopie van Bernhardt Edskes: de eerste opname met een heus authentiek groot barok-orgel. Het internationale label Brilliant Classics verzorgt de uitgave.
U kunt alvast intekenen op deze nieuwe cd door op de website www.luthersbachensemble.nl een bestelling te plaatsen. Bij de release zullen wij U deze cd toesturen.

Organisatie: Luthers Bach Ensemble i.s.m. Stichting Appassionata

SHARE
2019-9-6 20:15 2019-9-6 21:30 UTC Luthers Bach Ensemble & David Greco – Bach Luthers Bach Ensemble& David Greco (bas-bariton) Bachs mooiste solocantates voor bas-solo   Bachs mooiste solocantates voor bas-solo: – Ich habe genung BWV 82 – Ich will den Kreuzstab gerne tragen BWV 56 – Der Friede sei mit dir BWV 158 De Australische bas-bariton David Greco is het middelpunt van dit concert. Zijn stem, wereldwijd geroemd Lutherse Kerk Nieuwe Oosterstraat 28-30 8911 KN Leeuwarden
save event to calendar
past event
0