Luthers Bach Ensemble & David Greco – Bach

  • september 6, 2019
  • 20:15 to 21:30
  • Lutherse Kerk Nieuwe Oosterstraat 28-30 8911 KN Leeuwarden

Luthers Bach Ensemble& David Greco (bas-bariton)

Bachs mooiste solocantates voor bas-solo

 

Bachs mooiste solocantates voor bas-solo:
– Ich habe genung BWV 82
– Ich will den Kreuzstab gerne tragen BWV 56
– Der Friede sei mit dir BWV 158

De Australische bas-bariton David Greco is het middelpunt van dit concert. Zijn stem, wereldwijd geroemd door grootheden als Emma Kirkby en Ton Koopman, was al vele malen in Europa en met name Nederland te horen.
Samen met het Luthers Bach Ensemble worden de prachtige cantates uitgevoerd.

 

David Greco heeft zich als oratorium en opera zanger op de kaart gezet in Australië en Europa en dan speciaal in het barok en klassieke repertoire.
Sinds zijn debuut bij het Australian Brandenburg Orchestra met werken van Händel en J.S.Bach, kreeg hij bekendheid als vertolker van de late Duitse barok.
Vocale training bracht hem naar Europa waar hij zijn studie opera en oude muziek bij de bas Peter Kooij en counter-tenor Michael Chance aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voltooide. Hij was o.a. te horen tijdens een tournee met de Johannes Passion van J.S. Bach o.l.v. Ton Koopman met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir.

Het Luthers Bach Ensemble (LBE) is het enige Oude Muziekensemble in Noord-Nederland met een orkest en twee koren, een kleinkoor en een projectkoor. Het orkest heeft een kern van buitengewoon goede instrumentalisten. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven.

De nieuwste cd van het Luthers Bach Ensemble met deze cantates wordt na het concert gepresenteerd.

 

Entree € 15

Kaartverkoop: http://www.harmonie.nl ; http://www.luthersbachensemble.nl ; ‘s avonds in de kerk

 

Organisatie: Luthers Bach Ensemble i.s.m. Stichting Appassionata

SHARE
2019-9-6 20:15 2019-9-6 21:30 Europe/Amsterdam Luthers Bach Ensemble & David Greco – Bach Luthers Bach Ensemble& David Greco (bas-bariton) Bachs mooiste solocantates voor bas-solo   Bachs mooiste solocantates voor bas-solo: – Ich habe genung BWV 82 – Ich will den Kreuzstab gerne tragen BWV 56 – Der Friede sei mit dir BWV 158 De Australische bas-bariton David Greco is het middelpunt van dit concert. Zijn stem, wereldwijd geroemd Lutherse Kerk Nieuwe Oosterstraat 28-30 8911 KN Leeuwarden
Opslaan in uw agenda

register

* All fields are required
You already has been joined the event.