Li due Orfei di Firenze: de nieuwe muziek van Caccini en Peri

  • maart 14, 2018
  • 20:15 - 21:30
  • Waalse Kerk Grote Kerkstraat 222 8911 EG Leeuwarden

Marc Mauillon – bariton

Angélique Mauillon – harp

 

Collega’s en concurrenten: de zangers en componisten Giulio Caccini en Jacopo Peri staan samen aan de wieg van een radicaal nieuwe muziekstijl. Directe dramatische expressie komt bij hen op de eerste plaats. In het Firenze van het einde van de zestiende eeuw luiden ze daarmee het begin in van wat we vandaag de barok noemen.

De Franse bariton Marc Mauillon is een ster in de barokke operawereld, maar hier brengt hij samen met zijn zus Angélique op harp, met intieme interpretaties van de Florijnse muziek die rechtstreeks de weg bereidt voor Monteverdi.

Programma:

Giulio Caccini – Dolcissimon sospiro / Amarilli mia bella / Mentre che fra doglie e pene / Movetevi a pietá /

A quel sospiri ardenti / Vedrò il mio sol / Non ha’l ciel

Luzzasco Luzzaschi – Tocate / Canzona

Jacopo Peri – Tu dormi / Tra le donne / Tutto il di piango

Niccolo Piccinini – Aria di sarabanda

SHARE
2018-3-14 20:15 2018-3-14 21:30 UTC Li due Orfei di Firenze: de nieuwe muziek van Caccini en Peri Marc Mauillon – bariton Angélique Mauillon – harp   Collega’s en concurrenten: de zangers en componisten Giulio Caccini en Jacopo Peri staan samen aan de wieg van een radicaal nieuwe muziekstijl. Directe dramatische expressie komt bij hen op de eerste plaats. In het Firenze van het einde van de zestiende eeuw luiden ze daarmee het Waalse Kerk Grote Kerkstraat 222 8911 EG Leeuwarden
save event to calendar
past event
0