Holland Baroque met Aisslinn Nosky (viool) – G.Ph. Telemann

  • februari 5, 2020
  • 20:15 to 21:45
  • Doopsgezinde Kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden

‘toen was geluk heel gewoon…’

Holland Baroque met Aisslinn Nosky (viool) – G.Ph. Telemann

Luister en kijk hier: https://youtu.be/DNuRAxfvKeM

De sprankelende violiste Aisslinn Nosky uit Canada is te gast bij Holland Baroque in een avond rondom Telemann. De componist vol humor en verbeeldingskracht, virtuositeit en poëzie. Elk deel van Telemann is een miniatuur op zich. Dit wordt een concert vol 18e-eeuwse pareltjes. Haal uw hart op aan airs, hornpipes, tambourins, rigaudons en mourky’s.

De titel baro(c)kster draagt Aisslinn Nosky met verve. Respect voor de muziek en de componist staat altijd voorop, maar Aisslinn Nosky voegt daar nog een puls en drive aan toe die de muziek vleugels geeft. Ze heeft een geweldige podiumprésence. Precies de juiste persoon en de juiste benadering voor Telemann, die inspiratie opdeed in rumoerige kroegen en op dorpspleinen, en volksmuziek tot zijn tweede natuur maakte. Zijn composities zitten vol humor en verbeeldingskracht, virtuositeit en poëzie.

Holland Baroque verenigt Telemann met Chinese klanken van shengspeler Wu Wei, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen.
Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere solisten en ensembles is voor Holland Baroque: laten horen dat oude tradities nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het ensemble is een trefpunt voor nieuwsgierige muziekliefhebbers.

SHARE
2020-2-5 20:15 2020-2-5 21:45 UTC Holland Baroque met Aisslinn Nosky (viool) – G.Ph. Telemann ‘toen was geluk heel gewoon…’ Holland Baroque met Aisslinn Nosky (viool) – G.Ph. Telemann Luister en kijk hier: https://youtu.be/DNuRAxfvKeM De sprankelende violiste Aisslinn Nosky uit Canada is te gast bij Holland Baroque in een avond rondom Telemann. De componist vol humor en verbeeldingskracht, virtuositeit en poëzie. Elk deel van Telemann is een miniatuur op zich. Doopsgezinde Kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden
save event to calendar
past event
0