Holland Baroque & Daniël Lohues: op zoek naar BACH

  • oktober 16, 2019
  • 20:30 to 22:00
  • Stadsschouwburg De Harmonie Rabobankzaal Ruiterskwartier 4 8911 BP Leeuwarden

Holland Baroque & Daniël Lohues: op zoek naar BACH

Daniel Lohues gaat met Holland Baroque op zoek naar Bach. Lohues zwerft rond in de Thomaskirche in Leipzig en graaft in zijn eigen jeugd. Als kind werd hij met Bach in slaap gewiegd, later speelde hij orgel in de kerk. Nog altijd is Bach zijn held. Het wordt een avond vol rake Lohues-observaties, gevat in de schitterende omlijsting van Holland Baroque.

Muziek van Bach en Lohues en arrangementen

 

In Trouw stond vorige week een interview met Daniël Lohues over zijn zoektocht naar BACH, de samenwerking met Holland Baroque en het concert. Klik hier: Trouw

Vrijdag 20.09.2019: bij DWDD – Klik hier DWDD

Daniël Lohues is een muzikale en artistieke duizendpoot. Hij is (film)componist, Drentse singer-songwriter, bandleider, gitarist, organist en schrijver, om zijn belangrijkste artistieke uitingen te noemen. Rode draad in zijn muzikale leven is Johann Sebastian Bach. Daarmee verpersoonlijkt hij ook het ideaal van Holland Baroque: barokmuziek naar het heden halen.

Holland Baroque verenigt Telemann met Chinese klanken van shengspeler Wu Wei, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen.
Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere solisten en ensembles is voor Holland Baroque: laten horen dat oude tradities nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het ensemble is een trefpunt voor nieuwsgierige muziekliefhebbers.

SHARE
2019-10-16 20:30 2019-10-16 22:00 UTC Holland Baroque & Daniël Lohues: op zoek naar BACH Holland Baroque & Daniël Lohues: op zoek naar BACH Daniel Lohues gaat met Holland Baroque op zoek naar Bach. Lohues zwerft rond in de Thomaskirche in Leipzig en graaft in zijn eigen jeugd. Als kind werd hij met Bach in slaap gewiegd, later speelde hij orgel in de kerk. Nog altijd is Bach zijn held. Stadsschouwburg De Harmonie Rabobankzaal Ruiterskwartier 4 8911 BP Leeuwarden
save event to calendar
past event
0