Het Hoofd van Haydn – Apollo Ensemble

  • februari 3, 2017
  • 20.15-22.15 uur
  • Doopsgezinde kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden

Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich

‘Het Hoofd van Haydn’

Jubileumconcert t.g.v. het 25-jarig bestaan van het Apollo Ensemble met de presentatie van de reprint van het boek van Theun de Vries ‘Het Hoofd van Haydn’ plus cd met natuurlijk de Trauer symfonie. Het Apollo Ensemble brengt in dit programma de laatste wens van Haydn in vervulling, de Trauer symfonie zal in zijn geheel klinken. Daarnaast staan op het programma het heel fraaie pianoconcert no. 9 van W.A. Mozart met de bijnaam Jeunehomme en o.a. symfonie Passione van Hayn en de symfonie in b van C.P.E. Bach.

Het verdwenen hoofd heeft de schrijver Theun de Vries geïnspireerd tot het schrijven van een boek over het onderzoek naar de verdwijning. Daarmee brengt hij Wenen eind 18de eeuw tot leven. Het eerste exemplaar van de reprint is uitgereikt aan Bearn Bilker, voorzitter Stichting Nassau en Friesland; kenner van Duitse en Oostenrijkse adel; (klassieke) muziekliefhebber.

Klik hier voor de recensie in de LC

SHARE
2017-2-3 20:15 2017-2-3 22:15 UTC Het Hoofd van Haydn – Apollo Ensemble Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich ‘Het Hoofd van Haydn’ Jubileumconcert t.g.v. het 25-jarig bestaan van het Apollo Ensemble met de presentatie van de reprint van het boek van Theun de Vries ‘Het Hoofd van Haydn’ plus cd met natuurlijk de Trauer symfonie. Het Apollo Ensemble brengt in dit programma de laatste wens van Haydn in vervulling, Doopsgezinde kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden
save event to calendar
past event
0