‘Femmes Fatales’ – een midzomerconcert

  • juni 21, 2019
  • 20:00 to 22:00
  • Waalse Kerk Grote Kerkstraat 222 8911 EG Leeuwarden

Een midzomerconcert – de feestelijke aftrap van het festival Via Musica in Flevoland.

‘Femmes Fatales’ – Apollo Ensemble

De Franse André Campra publiceerde in 1708 de cantate ‘Les Femmes’, waarin hij het leed beschrijft dat door de liefde veroorzaakt wordt. Dat is in zijn ogen uiteraard de schuld van de vrouw en in zijn cantate somt hij allerlei nare karaktertrekken op. Een jaloerse vrouw wordt al boos als je naar iemand lacht, door een preutse vrouw word je teleurgesteld, een slimme vrouw tiranniseert de omgeving. Kortom, hou je verre van de liefde en ga je heil liever in de natuur zoeken.

In 1715 komt daar een Nederlands antwoord op in de vorm van een tegencantate: ‘L’apologie des Femmes’ geschreven door Quirinus van Blankenburg. ‘De jaloerse vrouw heeft een teder hart, de preutse handelt met wilskracht. En de geleerde, zij heeft een sterke geest …..’ Op muzikale en humoristische wijze wordt hier zomaar een discussie over liefde uitgevochten.

Uitvoerenden:

Michiel Meijer (bas)

Apollo Ensemble: David Rabinovich en Lilia Slavny, viool – Cassandra Luckhardt, viola da gamba – Marion Boshuizen, klavecimbel

 

Het festival Via Musica vindt plaats van 9 t/m 12 augustus 2019 in Flevoland. De feestelijke aftrap is in Leeuwarden.  U wordt daarom in de pauze getrakteerd op een feestelijk drankje.

Op zaterdag 10 augustus 2019 rijdt een speciale bus vanuit Leeuwarden naar Emmeloord, Schokland, Nagele en Tollebeek, met reisleider Rudolf Nammensma. Een ‘tour Noordoostpolder met 4 concerten.

Meer informatie vindt u op Festivalviamusica.nl U kunt zich daar ook aanmelden.

 

SHARE
2019-6-21 20:00 2019-6-21 22:00 UTC ‘Femmes Fatales’ – een midzomerconcert Een midzomerconcert – de feestelijke aftrap van het festival Via Musica in Flevoland. ‘Femmes Fatales’ – Apollo Ensemble De Franse André Campra publiceerde in 1708 de cantate ‘Les Femmes’, waarin hij het leed beschrijft dat door de liefde veroorzaakt wordt. Dat is in zijn ogen uiteraard de schuld van de vrouw en in zijn cantate Waalse Kerk Grote Kerkstraat 222 8911 EG Leeuwarden
save event to calendar
past event
0