Erik Bosgraaf & Cordevento: de blokfluit en de opera

  • november 23, 2019
  • 20:15 to 22:00
  • Grote of Jacobijner Kerk Bredeplaats 4 8911 EP Leeuwarden

ERIK BOSGRAAF & ENSEMBLE CORDEVENTO

‘de blofluit en de opera’ muziek van Händel en Scarlatti

 

Erik Bosgraaf, terug van een tournee naar o.a. Singapore en Taiwan, heeft bijzondere en meeslepende arrangementen gemaakt van melodieën uit de opera’s Alcina en Atalanta van Georg Friedrich Händel en muziek van Domenico Scarlatti.

Met zijn ensemble Cordevento neemt hij u mee. U waant zich in achttiende eeuwse ‘taverns’ zoals the Crown and Anchor Tavern aan The Strand en de beroemde theaters in Londen.

Eric Bosgraaf speelde tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht. In een interview vertelt hij over zijn keuze voor de blokfluit.

Klik hier voor het artikel: NRC

 

Entree € 22,50

Kaartverkoop: http://www.harmonie.nl en ‘s avonds in de kerk

 

Erik Bosgraaf (afkomstig uit Friesland) is een van de meest getalenteerde en veelzijdige blokfluitisten van de nieuwe generatie. Hij heeft een kleurrijk verleden als lid van een rockband en als hoboïst. Hij gelooft dat goede muziek niets te maken heeft met genre en voelt zich even thuis in oude als in hedendaagse muziek. Regelmatig geeft hij opdrachten voor werken, waaronder muziek met nieuwe media.
Erik studeerde bij Walter van Hauwe en Paul Leenhouts aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde een mastergraad in muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Ensemble Cordevento opereert in diverse bezettingen, afhankelijk van het repertoire. ‘Corde e Vento’ is Italiaans voor ‘snaren en wind’. Het ensemble begon als trio met Erik Bosgraaf (blokfluit), Izhar Elias (gitaar) en Alessandro Pianu (klavecimbel en orgel). Het trio richt zich op muziek van rond 1700 en vroeger. In 2012 namen ze hun CD ‘La Monarcha’ op met muziek uit de Spaanse gebieden (Brilliant Classics).

Cordevento speelt op handgemaakte kopieën van historische instrumenten. Het ensemble concerteerde in Berlijn, Utrecht, Barcelona, Modena, Moskou, St Petersburg, Sofia, Hong Kong en Seoul.

SHARE
2019-11-23 20:15 2019-11-23 22:00 Europe/Amsterdam Erik Bosgraaf & Cordevento: de blokfluit en de opera ERIK BOSGRAAF & ENSEMBLE CORDEVENTO ‘de blofluit en de opera’ muziek van Händel en Scarlatti   Erik Bosgraaf, terug van een tournee naar o.a. Singapore en Taiwan, heeft bijzondere en meeslepende arrangementen gemaakt van melodieën uit de opera’s Alcina en Atalanta van Georg Friedrich Händel en muziek van Domenico Scarlatti. Met zijn ensemble Cordevento neemt Grote of Jacobijner Kerk Bredeplaats 4 8911 EP Leeuwarden
Opslaan in uw agenda

register

* All fields are required
You already has been joined the event.