Cappella Amsterdam – Magistrale melancholie

  • april 26, 2020
  • 15:00 to 16:30
  • Doopsgezinde Kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden

BERICHT VAN ORGANISATIE OUDE MUZIEK: helaas is het concert geannuleerd vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus.          U ontvangt bericht van Oude Muziek over de door u gekochte kaarten.

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

MAGISTRALE MELANCHOLIE

Met Orlandus Lassus staat misschien wel de grootste componist uit de geschiedenis van de Lage Landen op de lessenaars van Cappella Amsterdam. In zijn late motetten staan dood en vergankelijkheid centraal. Verwonderlijk is dat niet: in zijn brieven beschrijft Lassus regelmatig zijn labiele toestand en die werd er met de jaren niet beter op. In 1574 schreef hij: ‘Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo melancholisch geweest als nu, en eenzaam.’ In deze selectie van rijpe motetten hoort u de meester op zijn best: nu eens melancholisch, dan weer verheven, soms barstend van verlangen, maar altijd ontluisterend mooi.

PROGRAMMA
Orlandus Lassus

Orlandus Lassus
Omnia tempus habent
Audi tellus
Ad Dominum cum tribularer clamavi
Media vita in morte sumus
Circumdederunt me
Recordare Jesu pie
Deficiat in dolore vita mea
Vidi calumnias
O mors quam amara es
Cum essem parvulus
Vide Homo

Cappella Amsterdam heeft onder leiding van Daniel Reuss een vaste plek ingenomen in het Nederlandse muzieklandschap. In het repertoire van dit koor, dat reikt van oude tot gloednieuwe muziek, spelen werken van Nederlandse componisten een bijzondere rol. Bij Glossa verscheen de weerslag van een jarenlange samenwerking met Frans Brüggen, terwijl Harmonia Mundi cd’s met onder meer Sweelinck en Janácek uitbracht.

MUSICI
Marijke van der Harst, Maria Köpcke, Laura Lopes, Inga Schneider sopraan
Sophia Patsi, Beat Duddeck, Jakob Huppmann, Simon Savoy alt
Ross Buddie, Jon Etxabe-Arzuaga, Stephan Gähler, William Knight tenor
Cristoph Drescher, Harry van der Kamp, Robert van der Vinne, Kees Jan de Koning bas
Daniel Reuss muzikale leiding

Organisatie: Oude Muziek i.s.m. Stichting Appassionata

SHARE
2020-4-26 15:00 2020-4-26 16:30 UTC Cappella Amsterdam – Magistrale melancholie BERICHT VAN ORGANISATIE OUDE MUZIEK: helaas is het concert geannuleerd vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus.          U ontvangt bericht van Oude Muziek over de door u gekochte kaarten. Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss MAGISTRALE MELANCHOLIE Met Orlandus Lassus staat misschien wel de grootste componist uit de geschiedenis van de Lage Landen Doopsgezinde Kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden
save event to calendar
past event
0