Barokensemble Eik en Linde – Bach: Meesterlijk Veelzijdig!

  • mei 8, 2020
  • 20:15 to 22:00
  • Doopsgezinde Kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden

Helaas wordt dit concert geannuleerd vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus. Heeft u kaarten gekocht via De Harmonie dan ontvangt u van De Harmonie per e-mail informatie over de verdere afwikkeling.                 

Barokensemble Eik en Linde

Bach: Meesterlijk Veelzijdig!

Centraal in dit concert met muziek van de Grote Meester staat het fantastische vijfde Brandenburgse concert waarin Pieter Dirksen, klavecimbel, Franc Polman, viool en Roel Stern, fluit soleren. Merel van Schie, alt, zingt drie aria’s uit verschillende cantates (BWV 54, 115 en 125) met prominente rollen voor hoboïste Marjolein Koning en fluitist Roel Stern. Het programma wordt gecompleteerd met een sinfonia uit cantate 21, het concert voor viool, hobo en strijkers en een deel uit de Kunst der Fuge.

Barokensemble Eik en Linde viert in 2020 zijn 20-jarig jubileum. Dit gerenommeerde ensemble brengt muziek uit de barok- en klassieke tijd. De musici spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Het ensemble bestaat uit professionele musici en hebben een karakteristieke klank ontwikkeld.


Alt-mezzo Merel van Schie kreeg op zesjarige leeftijd kreeg haar eerste vioollessen, tien jaar later stapte zij over naar de altviool en studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels had zij haar liefde voor het zingen ontdekt en studeerde zij eveneens aan het Utrechts Conservatorium.
Op haar repertoire staan onder meer de Mattheüs en Johannes Passion, het Weihnachts Oratorium en de H-moll Messe van Bach, de Messiah van Handel en het Requiem van Mozart.

SHARE
2020-5-8 20:15 2020-5-8 22:00 UTC Barokensemble Eik en Linde – Bach: Meesterlijk Veelzijdig! Helaas wordt dit concert geannuleerd vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus. Heeft u kaarten gekocht via De Harmonie dan ontvangt u van De Harmonie per e-mail informatie over de verdere afwikkeling.                  Barokensemble Eik en Linde Bach: Meesterlijk Veelzijdig! Centraal in dit concert met muziek van de Grote Doopsgezinde Kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden
save event to calendar
past event
0