Bachs belangrijkste klavierwerk gespeeld door Marcel Worms

  • mei 28, 2021
  • 20:15 to 22:00
  • Doopsgezinde Kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden

Das Wohltemperierte Klavier deel II

Bachs belangrijkste klavierwerk gespeeld door Marcel Worms

Das Wohltemperierte Klavier is met voorsprong de belangrijkste collectie solowerken voor een toetsinstrument uit de barokke periode. Het werk bestaat uit twee boeken met ieder 24 preludes en fuga’s in alle toonsoorten. Een fascinerende reis door het hoofd van Bach.

Beleef deze bijzondere avond en luister naar dit magnifieke klavierwerk en het spel van de zeer veelzijdige en virtuoze pianist Marcel Worms!

Toekomstbestendig
Het Wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach zou wel eens het meest toekomstbestendige werk ooit kunnen zijn. Deze muziek spreekt al eeuwenlang aan in alle facetten: zij is te voelen, te denken, te ervaren. In hun architectonische gelaagdheid blijven de tweemaal 24 preludes en fuga’s generatie op generatie boeien.

Beinvloed door het Wohltemperierte Klavier schreef Sjostakovitsj 24 preludes en fuga’s opus 87 en 24 preludes (zonder fuga’s) opus 34. Chopin componeerde 24 preludes opus 28. Mozart maakte bewerkingen voor strijktrio KV 404 en 405. Beethoven speelde het werk als wonderkind voor publiek.

Marcel Worms studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tevens volgde hij lessen bij de Russische pianist Youri Egorov en bij Alicia de Larrocha. Na zijn eindexamen specialiseerde hij zich in kamermuziek en in 20ste-eeuwse pianomuziek.
Marcel Worms is actief als kamermuziekspeler en als solist. Hij stelde concertlezingen samen met de auteurs Jan Brokken, K.Schippers, A.L.Snijders en Marja Vuijsje. Tot zijn vaste kamermuziekpartners behoren sopraan Irene Maessen, fluitiste Eleonore Pameijer en violiste Ursula Schoch.

Entree € 22,50

Kaartverkoophttp://www.harmonie.nl en ‘s avonds in de kerk

SHARE
2021-5-28 20:15 2021-5-28 22:00 UTC Bachs belangrijkste klavierwerk gespeeld door Marcel Worms Das Wohltemperierte Klavier deel II Bachs belangrijkste klavierwerk gespeeld door Marcel Worms Das Wohltemperierte Klavier is met voorsprong de belangrijkste collectie solowerken voor een toetsinstrument uit de barokke periode. Het werk bestaat uit twee boeken met ieder 24 preludes en fuga’s in alle toonsoorten. Een fascinerende reis door het hoofd van Bach. Beleef deze bijzondere Doopsgezinde Kerk Wirdumerdijk 18 8911 CD Leeuwarden
Opslaan in uw agenda
past event
0