Holland Baroque & Amarilis Dueñas – cello – muziek van o.a. Italiaanse componisten

Holland Baroque & Amarilis Dueñas - cello - muziek van o.a. Italiaanse componisten

Wanneer

07/05/2025    
20:15 - 21:30

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD
Holland Baroque & Amarilis Dueñas
muziek van o.a. Italiaanse barokcomponisten: Platti – Porpora – Vivaldi

Italiaanse barokcomponisten zorgen voor spannende dialogen, flitsende soli en energieke grooves van ensemble en solist. Nieuwsgierigheid, durf en enthousiasme; hier is de jongste generatie!

De ontmoeting tussen Amarilis Dueñas en de 12 musici van Holland Baroque levert een sprankelende, virtuoze avond op die de celliste en het orkest op het lijf zijn geschreven.

Met haar onmiskenbare flair en bedwelmende virtuositeit sluit Amarilis Dueñas (1998) zich aan bij Holland Baroque in een nieuw programma rondom Italiaanse componisten als Platti, Porpora, Vivaldi. Daarnaast klinken improvisaties en composities van Castán en Judith en Tineke Steenbrink.

Celliste Amarilis Dueñas is één van die uitzonderlijke musici die zich moeiteloos bewegen tussen oud en nieuw, improvisaties, samenspel en virtuoze solo’s. De in Valladolid (Spanje) geboren Amarilis speelt naast cello ook viola da gamba en haar repertoire reikt van renaissance tot de romantiek en van improvisaties tot solo concerti.

Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Het orkest werkt sinds haar oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.

Het orkest deelde het podium met Daniël Lohues, Wu Wei, Reinbert de Leeuw, Giovanni Sollima, London Community Gospel Choir, Lars Ulrik Mortensen, Hidemi Suzuki, Amandine Beyer, Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Radialsystem, Orkater, Marco Amsbrosini, Dorothee Mields, Aisslinn Nosky, Toshio Hosokawa, Nico Muhly en vele anderen.

Entree € 25 – kaartverkoop Harmonie en ‘s avonds in de kerk