Apollo Ensemble – Rondom Mozart! Kamermuziek voor blazers en strijkers

Apollo Ensemble - Rondom Mozart! Kamermuziek voor blazers en strijkers

Wanneer

28/02/2025    
20:15 - 22:00

Waar

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18, Leeuwarden, 8911 CD
Apollo Ensemble
Rondom Mozart! Kamermuziek voor blazers en strijkers
Apollo Ensemble
Peter Tabori- hobo ; Stefan Blonk – natuurhoorn ; Thomas Oltheten – fagot ; David Rabinovich – viool ; Manuel Visser – altviool ; Agnieszka Papierska – altviool ; Cassandra Luckhardt – cello

Dit is nu typisch zo’n programma dat je niet vaak ziet langskomen. Kamermuziek voor blazers van Mozart en zijn tijdgenoten. De drie blazers spelen ieder een kwartet of kwintet met strijkers, en komen tenslotte ook nog allemaal samen in een werk van Haydn.

  • A. Mozart, hoornkwintet in Es – KV 407 hoorn, viool, 2 altviolen, cello
  • A. Mozart, hobokwartet in F – KV 370 hobo, viool, altviool, cello
  • Krommer, fagotkwartet in Bes op. 46 No. 1 fagot, 2 altviolen, cello
  • Stamitz, kwartet in F Major, Op 8, №3 viool, hoorn, hobo, fagot
  • Haydn, sextet in Es Hob II:40 voor hobo, hoorn, fagot, viool, altviool, cello

Het Apollo Ensemble, opgericht in 1992, is uitgegroeid tot een van Europa’s meest bijzondere kamermuziekgroepen voor oude muziek. De groep speelt zowel bekend als onbekend repertoire van barok tot eerste helft 20e eeuw. Om de diversiteit aan klankkleuren van de muziek in deze tijdspanne volop te benutten spelen ze op historische instrumenten. De spelers van het Apollo Ensemble zijn internationale topmusici die als kerngroep in diverse bezettingen met elkaar musiceren, van kleine triobezetting tot orkestbezetting, onder de artistieke leiding van David Rabinovich. In de programmering worden ook combinaties van diverse stijlperiodes gemaakt. Zo zijn er programma’s met de combinatie Stravinsky & Bach of Schütz & Distler.

Vanaf 2017 heeft het Apollo Ensemble een eigen vocaal ensemble, dat uit acht zangers bestaat, waarmee de trilogie G.F. Handel Brockespassion – G.Ph. Telemann Brockes Passion – J.S. Bach Johannes Passie werd uitgevoerd alsmede een project met Beethovens ‘Egmont’ en Mendelssohns ‘Die erste Walpurgisnacht’, in een arrangement voor vijf strijkers, vijf blazers en acht zangers. In december 2021 combineerden zij de 17e eeuwse Weihnachtshistoria van Schütz met de 20e eeuwse Weihnachtsgeschichte van Distler.

Entree € 25 – kaartverkoop Harmonie en ‘s avonds in de kerk